• Γλυκή / Αχέροντας
    Γλυκή / Αχέροντας
    Οι πηγές του ποταμού, το φαράγγι, ο μύθος και η ιστορία, η άγρια ομορφιά
    της φύσης συνθέτουν ένα εντυπωσιακό τοπίο, που θα σας μείνει αξέχαστο.

Τοποθεσία

Το χωριό Γλυκή βρίσκεται κάτω από τα χωριά του Σουλίου, στην έξοδο των Στενών του Αχέροντα, που είναι το φυσικό σύνορο των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσπρωτίας και Πρεβέζης. Αποτελεί προορισμό διακοπών για αναρίθμητους περιηγητές και φυσιολάτρες. Στην Γλυκή μπορείτε να θαυμάσετε την ομορφιά της φύσης και παράλληλα να κάνετε χρήση των υπηρεσιών που προσφέρουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό.

Στα νοτιο-ανατολικά όρια του Νομού Θεσπρωτίας με το Νομό Πρεβέζης, ανάμεσα από τις νότιες απολήξεις των ορέων Παραμυθιάς και εν μέρει των ορέων του Σουλίου, βρίσκεται το υπέροχο φαράγγι που διασχίζει ο ποταμός Αχέροντας. Απότομες ορθοπλαγιές, σκουροπράσινα καθαρά νερά. Πρόκειται για μία περιοχή στην οποία περιλαμβάνονται αξιόλογοι οικότοποι, όπου ενδιαιτούν πολλά σπάνια ή απειλούμενα είδη ζώων και φυτών με σημαντικό βιογεωγραφικό ενδιαφέρον.

Ο ποταμός Αχέροντας πηγάζει από τα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων και μετά από διαδρομή 64 χιλιομέτρων εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος, δημιουργώντας πλήθος οικοσυστημάτων που φιλοξενούν πολλά είδη ζώων και φυτών. Ο ποταμός διασχίζει την κοιλάδα που σχηματίζεται ανάμεσα στους ορεινούς όγκους της Δυτικής Ηπείρου και κοντά στο χωριό Τρίκαστρο (στα όρια των Νομών Ιωαννίνων, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας), εισέρχεται σε ένα στενό και επιβλητικό φαράγγι που σχηματίζουν τα βουνά της Παραμυθιάς και του Σουλίου (Στενά Αχέροντα) απ' όπου εξέρχεται κοντά στο χωριό Γλυκή. Στη συνέχεια εισέρχεται στην πεδιάδα του Φαναρίου, όπου και σχηματίζει δέλτα κατά την εκβολή του (Εκβολές Αχέροντα) στον όρμο της Αμμουδιάς.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Καλέστε μας
+30 2666041007, +30 6955001432
Πείτε μας ένα γεια
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας

Χαρτης Προσβασης
Γλυκή, Θεσπρωτίας
Ακολουθήστε μας

Χρήσιμες Πληροφορίες

Πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα Μεγάλα επιπλωμένα μπαλκόνια Ιδιωτικό Parking Δωρεάν WiFi
Κήπος και BBQ Καθημερινή καθαριότητα Διαμερίσματα που καλύπτουν τις ανάγκες ΑΜΕΑ