• Διαδρομές
    Διαδρομές
    Προτεινόμενες διαδρομές για την περιοχή του ποταμού Αχέροντα
    μαζί με τους χάρτες από το google maps

Διαδρομές

Στο Σούλι με αυτοκίνητο

Αν κανείς επιθυμεί μια γρήγορη γνωριμία με την ορεινή περιοχή του Σουλίου, χωρίς να καταβάλει σωματικό κόπο, μπορεί να προσεγγίσει εύκολα τα χωριά του Σουλίου, το Κούγκι και την Κιάφα, θαυμάζοντας την πανοραμική θέα προς τη Γλυκή και τα Στενά του Αχέροντα, μέσα από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί στη Σαμονίβα. Είναι μια ανηφορική διαδρομή ασφαλτοστρωμένου δρόμου 20 χλμ. με αρκετές στροφές, που φτάνει στα 500μ. υψόμετρο.

Ανάβαση στο Σούλι από το παλιό μονοπάτι

Ένα ανηφορικό μονοπάτι περιμένει τους επισκέπτες που επιθυμούν να περπατήσουν σε παλιούς ιστορικούς δρόμους, αυτόν που ένωνε την περιοχή του Σουλίου με την πεδιάδα. Το μονοπάτι αυτό προσφέρει ωραία θέα προς τα Στενά του Αχέροντα, περνάει από παλιά τοξωτά γεφύρια, την ονομαστή Σκάλα της Τζαβέλαινας και δίπλα από ερειπωμένους νερόμυλους και καταλήγει στο παλιό κάστρο της Κιάφας που ήταν το κυριότερο οχυρό του Σουλίου. Είναι μια εύκολη διαδρομή, μέσα από καλοχαραγμένο μονοπάτι, με ανάβαση από τα 40 στα 500μ. υψόμετρο και διάρκειας 1 ώρας και 30 λεπτών.

Περπάτημα στα έγκατα του ποταμού

Γι' αυτούς που θέλουν να ζήσουν την περιπέτεια, περπατώντας στις πηγές του Αχέροντα, περνώντας το ορεινό αυτό ποτάμι με το διάφανο κρύο νερό που φτάνει ως το γόνατο ή ως τη μέση, μεταξύ πανύψηλων κάθετων βράχων. Είναι μια διαδρομή που δημιουργεί στον επισκέπτη την αίσθηση της απομόνωσης. Δεν παρουσιάζει κινδύνους αλλά χρειάζεται κατάλληλος εξοπλισμός και καλή φυσική κατάσταση, αφού δεν υπάρχει ενδιάμεση έξοδος από το φαράγγι. Απαιτείται περπάτημα για 2 χλμ. περίπου μέσα στο νερό και κολύμπι ενάντια στο ρεύμα για 10 έως 15 μέτρα. Χρειάζεται κατάλληλη ενδυμασία, όπως μαγιό και εφαρμοστά παπούτσια. Η διαδρομή έχει υπολογιστεί στη 1 ώρα και 30 λεπτά.

Μονοπάτι μέσα από τα Στενά του Αχέροντα

Ένα ακόμα παλιό μονοπάτι που ένωνε το Τρίκαστρο και άλλα ορεινά χωριά της κοιλάδας του Αχέροντα με την πεδιάδα, το οποίο περνάει οριζόντια μέσα από τα Στενά του Αχέροντα. Προσφέρει στον επισκέπτη θέα προς τα Στενά, τα βουνά του Σουλίου και το κάστρο της Κιάφας. Είναι μία μέτρια έως εύκολη διαδρομή σε καλοχαραγμένο μονοπάτι μήκους 10χλμ. που κατεβαίνει από τα 400μ. υψόμετρο στα 40μ. Η διάρκεια της διαδρομής έχει υπολογιστεί στις 3 ώρες.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Καλέστε μας
+30 2666041007, +30 6955001432
Πείτε μας ένα γεια
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας

Χαρτης Προσβασης
Γλυκή, Θεσπρωτίας
Ακολουθήστε μας

Χρήσιμες Πληροφορίες

Πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα Μεγάλα επιπλωμένα μπαλκόνια Ιδιωτικό Parking Δωρεάν WiFi
Κήπος και BBQ Καθημερινή καθαριότητα Διαμερίσματα που καλύπτουν τις ανάγκες ΑΜΕΑ